Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Βασικές Αρχές Λειτουργίας

  

 

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15 οι καθηγητές του σχολείου μας και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε υγεία, καλή πρόοδο στα παιδιά σας και κάθε ευτυχία.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη μόρφωση των μαθητών μας προσφέροντάς τους όχι μόνο γνώσεις αλλά και μια πλούσια σχολική ζωή.

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να ξεκινήσουμε μια καλή συνεργασία μαζί σας, διότι μόνο με τη βοήθειά σας θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν ορισμένες βασικές αρχές που περιέχονται στον κανονισμό του σχολείου μας, απαραίτητες για την αποτελεσματική λειτουργία του.

Διαβάστε περισσότερα: Βασικές Αρχές Λειτουργίας

Δικαιολόγηση απουσιών - Χαρακτηρισμός φοίτηης

 Ευθύνες γονέων και κηδεμόνων

α) Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών ευθύνονται εξ ολοκλήρου οι κηδεμόνες τους. Ο κηδεμόνας κάθε μαθητή οφείλει να προσέρχεται στο σχολείο το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα για να ενημερώνεται από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος.

β) Όταν ο μαθητής-μαθήτρια απουσιάζει για λόγους υγείας περισσότερο από δύο (2) ημέρες ο κηδεμόνας του είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει ο ίδιος μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Σχολιατρικής Υπηρεσίας ή ιδιώτη ιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Μετά την προθεσμία αυτή δεν γίνεται δεκτό κανένα δικαιολογητικό.

γ) Για δικαιολόγηση απουσιών μέχρι δύο (2) ημερών λόγω ασθένειας ή για άλλους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ο κηδεμόνας οφείλει να συμπληρώσει στο σχολείο ενυπόγραφα σημείωμα μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επάνοδο του μαθητή στο σχολείο. Με τον τρόπο αυτό ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει απουσίες το πολύ δέκα (10) ημερών για όλο το χρόνο αθροιστικά.

δ) Τα δικαιολογητικά που υποβάλλει ο κηδεμόνας δε δεσμεύουν το Σύλλογο των Καθηγητών να τα δεχθεί ή να τα απορρίψει, όταν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους απουσίας του μαθητή.

ε) Σε καμία περίπτωση δε θεωρούνται δικαιολογημένες οι απουσίες που γίνονται χωρίς την άδεια του Διευθυντή του Σχολείου μεμονωμένες ή συνεχείς (πρώτη ώρα, ενδιάμεσες ώρες ή τελευταία ώρα).

Επίσης δεν θεωρούνται δικαιολογημένες οι απουσίες που οφείλονται σε αποχή, κατάληψη ή οιαδήποτε αυθαίρετη απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο.

 

Διαβάστε περισσότερα: Δικαιολόγηση απουσιών - Χαρακτηρισμός φοίτηης

Σχολικός Κανονισμός σχολικού έτους 2014-15

 Αγαπητές μαθήτριες/ αγαπητοί μαθητές

 Η μαθητική ιδιότητα συνοδεύει το μαθητή τόσο στο εσωτερικό της αίθουσας διδασκαλίας, όσο και έξω από αυτή (στον προαύλιο χώρο, στις εκδρομές, στις επισκέψεις κ.ά.), αλλά και γενικά σε όλους τους χώρους. Εκτός από τον εαυτό του ο μαθητής, εκπροσωπεί το σχολείο, και γενικότερα το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

   Αφού λοιπόν λάβετε γνώση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Σχολείου, είμαστε σίγουροι πως με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας θα βοηθήσετε στην καλή λειτουργία της σχολικής μας κοινότητας. 

Διαβάστε περισσότερα: Σχολικός Κανονισμός σχολικού έτους 2014-15

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας ένας επισκέπτης και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.