Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2016-2017

Ομιλία Μητροπολίτη

 

  

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου του 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου κ. Παύλος, κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή του Γυμνασίου Γαλατινής και Παραρτήματος Εράτυρας, κ. Αλεξιάδη Σπυρίδωνα, και του συλλόγου των καθηγητών, επισκέφτηκε το σχολείο μας και συνομίλησε με τους μαθητές μας γύρω από θέματα θρησκευτικής, κοινωνικής και βιοηθικής φύσης.  Οι μαθητές βρήκαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Σεβασμιώτατο, να του απευθύνουν ερωτήματα που τους απασχολούν και να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Ο γλυκός και ήρεμος τρόπος προσέγγισης αυτών των θεμάτων μας εντυπωσίασε και κέρδισε την προσοχή όλων μας, μαθητών και καθηγητών. Ο Σεβασμιώτατος με πραγματικό ενδιαφέρον άκουσε τις ερωτήσεις μας και ενθάρρυνε τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια αναζήτηση απαντήσεων. Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά πόσο ανάγκη έχουμε γνήσιους πνευματικούς ανθρώπους που μας πάνε μπροστά και ανοίγουν δρόμους στη σκέψη μας.

 Κωνσταντινίδου Σεβαστή

Σακελλάρης Κωνσταντίνος

 

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 

Η εφημερίδα μας

Το Γ2 του Γυμνασίου Γαλατινής - τμ. Εράτυρας δημιούργησε την σχολική εφημερίδα μας με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Μήτου Παναγιώτας. 

 

 

Εκδρομή

 

Φέτος το σχολείο μας επισκέφτηκε το Ζάλογγο, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και την Πάργα. Μια εκδρομή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας, μαθητές και καθηγητές. Ποτέ πριν δεν είχαμε βρεθεί στα μέρη αυτά. Είναι βέβαια λίγο μακριά αλλά άξιζε το ταξίδι μας. Πρώτη στάση κάναμε στο Ζάλογγο. Φτάσαμε στο μοναστήρι και πήραμε το μονοπάτι με τα σκαλοπάτια. Καθώς ανεβαίναμε, δεν ξέραμε που να πρωτοκοιτάξουμε. Τη θέα κάτω με τη θάλασσα να ανοίγεται γενναιόδωρα μπροστά μας, το βουνό να πλησιάζει με τις κορφές τις αιχμηρές και τα αγάλματα τα πελώρια να μας κοιτούν κατάματα ή τα μικρά αγριολούλουδα που ξεφυτρώνανε δειλά δειλά μέσα από τις σχισμές στα σκαλάκια και το χώμα το βουνίσιο. Όταν φτάσαμε επιτέλους τη κορφή και την πατήσαμε μπορέσαμε να δούμε την απόκρημνη χαράδρα, βράχια γεμάτη, αλλά και το Ιόνιο, απέραντο γαλάζιο, να σου γεμίζει το μάτι. Τα αγάλματα δέσποζαν στο πλάτωμα του χώρου. Η επιστροφή ήταν σαφώς ευκολότερη.

Επόμενος σταθμός το Νεκρομαντείο. Εκεί μας συνεπήρε η φύση, τα πελώρια τείχη, τα δωμάτια. Μαθητές της τρίτης τάξης μας ξενάγησαν στο κάθε χώρο και μας ενημέρωσαν για τις διαδικασίες προετοιμασίας των ανθρώπων προκειμένου να πάρουν χρησμό από τους νεκρούς. Μας εντυπωσίασε η τοποθεσία και η σταδιακή μελετημένη καθοδήγηση των ιερέων. Όταν κατεβήκαμε τη μικρή σκοτεινή σκάλα και βρεθήκαμε στο χώρο του μαντείου, μείναμε έκπληκτοι. Η γνώση της αφομοίωσης των ήχων από εκείνη την εποχή μας εξέπληξε. 

Τελευταίος σταθμός η Πάργα. Την αντικρύσαμε με ανακούφιση. Πεινούσαμε, διψούσαμε και θέλαμε να την εξερευνήσουμε. Περιπλανηθήκαμε στα σοκάκια της, φτάσαμε μέχρι το κάστρο της, θαυμάσαμε τη θάλασσα την όμορφη με το πράσινο αυτό του Ιονίου και απολαύσαμε τους νόστιμους μεζέδες.

Στην επιστροφή κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι συζητούσαμε τα όσα είδαμε. Κυρίως όμως νιώθαμε για άλλη μια φορά πόσο όμορφο είναι να είσαι με φίλους,  με ανθρώπους που αγαπάς και να περνάς ωραία.

 

Κωνσταντινίδου Σεβαστή 

ΠΕ01- Θεολόγος

 Από τη Διεύθυνση 

      

 

 

 

 

 

 

Εκδρομή στην Αθήνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Για μια ακόμη χρονιά, οι μαθητές των Β' & Γ' τάξεων του Γυμνασίου Γαλατινής - Γυμνασιακό Παράρτημα Εράτυρας, επισκέφθηκαν την Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος  «Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων». 

Σκοπός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν μέρη που δεν είχαν επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν, (Βουλή των Ελλήνων, Αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης - Μουσείο Ακρόπολης, Θερμοπύλες - Κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών,  Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ),  να σεβαστούν τα μέρη αυτά και να εφαρμόσουν τις γνώσεις από τα μαθήματα τους στον πραγματικό κόσμο. Η εκδρομή αποσκοπούσε  να διεγείρει τη μάθηση πέρα από ό,τι βιβλία και βίντεο μπορούν να προσφέρουν στο μαθησιακό περιβάλλον και να αποτελέσει κίνητρο για την σε βάθος γνώση.      Συγχρόνως να προσφέρει την εμπειρία του ομαδικού ταξιδιού, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης με τους φίλους τους εκτός του σχολείου (παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης Για όνομα..., διασκέδαση στο κέντρο Μποέμισσα) και να αποτελέσει μία από  τις πιο αξέχαστες στιγμές της καριέρας τους ως μαθητές.                                                                                                                

 

                                                                                            Σαμαρά Μαρία ΠΕ02- Φιλόλογος

 

 

Υποκατηγορίες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.