Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

Βασικές Αρχές Λειτουργίας

  

 

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2014-15 οι καθηγητές του σχολείου μας και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε υγεία, καλή πρόοδο στα παιδιά σας και κάθε ευτυχία.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη μόρφωση των μαθητών μας προσφέροντάς τους όχι μόνο γνώσεις αλλά και μια πλούσια σχολική ζωή.

Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να ξεκινήσουμε μια καλή συνεργασία μαζί σας, διότι μόνο με τη βοήθειά σας θα μπορέσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν ορισμένες βασικές αρχές που περιέχονται στον κανονισμό του σχολείου μας, απαραίτητες για την αποτελεσματική λειτουργία του.

 

 

Προσέλευση ? αποχώρηση μαθητών/τριών

Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα γίνεται από τις 8.00 μέχρι τις 8.10. Στις 8.15 πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές. Μετά την προσευχή γίνονται οι ανακοινώσεις που αφορούν τους μαθητές και ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες, προκειμένου να ενημερωθούν. Η προσέλευση των μαθητών και μαθητριών θα πρέπει να είναι έγκαιρη τόσο κατά την πρωινή συγκέντρωση όσο και κατά την είσοδό τους στις τάξεις κάθε διδακτική ώρα.

Οι απουσίες λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης στην τάξη δε δικαιολογούνται. Σημειώνεται ότι οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν από το μάθημα χωρίς άδεια. Επίσης δεν αποχωρούν από το σχολικό χώρο πριν τη λήξη του ωραρίου διδασκαλίας χωρίς έγκριση από τη διευθύντρια.

 

Ενημέρωση γονέων

Μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του σχολείου, θα σας ανακοινώσουμε τις ημέρες και ώρες που θα μπορείτε να προσέρχεστε στο σχολείο προκειμένου να επικοινωνείτε με τους καθηγητές, για να ενημερώνεστε για την πρόοδο και συμπεριφορά των παιδιών σας από τους διδάσκοντες.

Επίσης θα μπορείτε να ενημερώνεστε για σχολικά θέματα από την ιστοσελίδα του σχολείου μας (http://gym-galatin.koz.sch.gr)

 

Εμφάνιση και συμπεριφορά

Η καθαριότητα, η εμφάνιση και η συμπεριφορά των μαθητών/τριών αποτελεί πρωτίστως θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

 

Καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων

Οι χώροι του σχολείου είναι ανάγκη να διατηρούνται καθαροί και να μην καταστρέφονται. Σε περίπτωση που θα υπάρξει καταστροφή, οι υπαίτιοι θα αναλαμβάνουν την αποκατάστασή τους.

 

Κινητά τηλέφωνα

Οι μαθητές/τριες, σύμφωνα με την εγκύκλιο Γ2/12-2006 του Υ.ΠΑΙ.Θ.,δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, υποχρεούται καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στη τσάντα του.

Κάθε παρέκκλιση αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ.104/1979(ΦΕΚ23Α΄) σχολικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση ανάγκης οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του σχολείου.

 

Κάπνισμα

Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς και υπαίθριους χώρους του σχολείου βάσει του Ν.3868/2010 και της εγκυκλίου 120995/30-9-2010 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η παράβαση ελέγχεται παιδαγωγικά από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και πειθαρχικά από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας.

 

Σχολικές εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις του σχολείου είναι υποχρεωτικές και η μη συμμετοχή των μαθητών/τριών συνεπάγεται καταχώριση απουσιών.Εξαιρούνται οι εκδρομές με μεταφορικό μέσο για τις οποίες ζητείται σχετική άδεια συμμετοχής από τους γονείς.

 

Σημείωση

·                 Οι γονείς των μαθητών που δεν έχουν εγγράψει τα παιδιά τους για το σχολικό έτος 2014-15 παρακαλούνται να τακτοποιήσουν άμεσα αυτή την εκκρεμότητα.

·                 Επίσης παρακαλούμε το ατομικό δελτίο υγείας που αφορά τους μαθητές της Α΄τάξης και η αντίστοιχη βεβαίωση που αφορά την Β΄και Γ΄τάξη να επιστραφούν συμπληρωμένα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 και να παραδοθούν από τους μαθητές στoν καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

·                 Μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν στους μαθητές όλων των τάξεων τα σχολικά βιβλία και τα απαραίτητα ενημερωτικά έντυπα.

  

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 4 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.