Back To Top

  • Καλωσορίσατε......

    Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

  • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

    Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

  • Η βιβλιοθήκη ...

    κόσμημα του σχολείου μας!!!

  • Το σχολείο μας...

    με τους μαθητές μας!!!

  • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

    με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

Καλοκαιρινή γιορτή στο Γυμνάσιο Γαλατινής Κοζάνης (18-6-2015)

1a.jpg2a.jpg3a.jpg4a.jpg5a.jpg6a.jpg7a.jpg
 

Δελτίο τύπου

Ξεχωριστή ήταν η καθιερωμένη  γιορτή λήξης μαθημάτων, στο Γυμνάσιο Γαλατινής, επιστέγασμα της δουλειάς όλης της χρονιάς, ανάσα καλοκαιρινή με βραβεία, απονομές, ενθύμια, απολογισμούς, αποχαιρετισμούς και λόγια ευγνωμοσύνης και δικαίωσης. Ο κόσμος που παρακολούθησε τη γιορτή περισσότερος από κάθε φορά. Σε όλους έμεινε η γλυκιά αίσθηση ότι η σχολική χρονιά 2014-15 στο Γυμνάσιο ήταν δημιουργική και χαρούμενη! Άρα κάτι καλό γίνεται στα σχολεία μας !

 

Συγκεκριμένα:

1. Έγινε ο απολογισμός εργασιών-δράσεων στο γυμνάσιο από το διευθυντή του σχολείου.

 

2. Παρουσιάστηκαν σε έκθεση οι κατασκευές των παιδιών στο μάθημα της Τεχνολογίας. Υπεύθυνος  ο διευθυντής του σχολείου, Αλεξιάδης  Σπυρίδωνας.

 

3. Παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Γ' τάξης εργασία η οποία αποτελεί  προϊόν του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας που διδάσκεται στο πλαίσιο της Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας.

Η εργασία με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν σχεδιάζουμε το Μέλλον» είχε ως αντικείμενο μελέτης τις γραπτές πηγές ( βιβλία που δανειστήκαμε από τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας,) αλλά και τις προφορικές μαρτυρίες.

Οι μαθητές ανέλαβαν να διερευνήσουν τον πολιτισμό και  την ιστορία του τόπου τους μέσα από τη συλλογή προφορικών μαρτυριών από τα γηραιότερα  μέλη των οικογενειών τους, οπότε τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να βιώσουν την έννοια της προφορικής ιστορίας, αλλά και παλιών αντικειμένων, ώστε  να δημιουργηθεί μια μικρή λαογραφική έκθεση στο χώρο του σχολείου την οποία επισκέφτηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς μαθητών.

 Η έκθεση επιχείρησε να καλύψει όλες τις πλευρές της καθημερινότητας των ανθρώπων των προηγούμενων γενεών.

Περιελάμβανε παραδοσιακές στολές, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, αγροτικά  εργαλεία, τμήματα από αργαλειό, ζυγαριές, νομίσματα κ.α.

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των οικογενειών των μαθητών, που με μεγάλη χαρά πρόσφεραν οτιδήποτε μπορούσε να φανεί χρήσιμο για την οργάνωση της έκθεσης, τις οποίες και ευχαριστούμε.

Επίσης, η έρευνα οδήγησε  στην πραγματοποίηση συνεντεύξεων από τους  μαθητές. Παππούδες και γιαγιάδες περιέγραψαν με τον καλύτερο τρόπο εικόνες της καθημερινής ζωής του παρελθόντος και διηγήθηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες .

 

Ο σκοπός της εργασίας ήταν να εμπλακούν οι μαθητές σε «ανασκαφές» στο παρελθόν της οικογένειάς τους και να βρουν τους κρίκους που συνδέουν το χθες με το σήμερα.

 

4. Τέλος  ακολούθησε μπουφές με εδέσματα που παρασκεύασαν οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων τους, αλλά και καθηγήτριες του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συνταξιούχος εκπαιδευτικός γαλλικών  κα. Χαλβατζή Δώρα,  η οποία απένειμε στα παιδιά το  βραβείο του εργατικού μαθητή και πρόσφερε φωτογραφίες από την περσινή γιορτή λήξης των μαθημάτων, της οποίας είχε την επιμέλεια της διοργάνωσης.

Έτσι η σχολική χρονιά τελείωσε με μια ζεστή και συγκινητική γιορτή στο χώρο του σχολείου, αποχαιρετώντας τους μαθητές της Γ' Τάξης με τις ευχές για καλή συνέχεια στη ζωή τους!

 

Σας ευχόμαστε κι από δω ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ κι επιστροφή το Σεπτέμβρη με φορτισμένες μπαταρίες!

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας ένας επισκέπτης και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.