Back To Top

  • Καλωσορίσατε......

    Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

  • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

    Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

  • Η βιβλιοθήκη ...

    κόσμημα του σχολείου μας!!!

  • Το σχολείο μας...

    με τους μαθητές μας!!!

  • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

    με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

ΓΙΟΡΤΕΣ 2014-15

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014 ? 2015  το Γυμνάσιο Γαλατινής τίμησε την ελληνική επανάσταση του 1821 και το μεγάλο επικό Αγώνα της εθνικής μας παλιγγενεσίας με την καθιερωμένη σχολική εορταστική εκδήλωση  της 25ης Μαρτίου, η οποία ,αφού οργανώθηκε και συντονίστηκε με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών,  παρουσιάστηκε στην  αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας την Τρίτη , 24 Μαρτίου του 2015.

     Κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης , που τίμησαν με την παρουσία τους και γονείς των μαθητών, απαγγέλθηκαν ανθολογημένα δημοτικά ποιήματα, αναγνώσθηκαν επιλεγμένα αποσπάσματα από πεζά έργα και ποικίλα γραπτά μνημεία ? ντοκουμέντα αγωνιστών ,ηρώων και συγγραφέων του Αγώνα , ερμηνεύθηκαν εμβληματικά δημοτικά τραγούδια από τη σχολική χορωδία, υλοποιήθηκε παράσταση σύντομου θεατρικού δρώμενου με περιεχόμενο εμπνευσμένο από τα γεγονότα του Αγώνα και επιλογικά  ακούστηκαν και παρουσιάστηκαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γνωστοί δημοτικοί χοροί της λαϊκής μας παράδοσης από ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου,  που επιμελήθηκε τη χορογραφία και τη γενική τεχνική κι αισθητική προετοιμασία κι εκτέλεση της χορικολυρικής αυτής καλλιτεχνικής παράστασης.

     Την τελετή της εθνικής εορτής συνόδευσε η χρήση οπτικοακουστικού υλικού (ψηφιακές διαφάνειες, video - ταινία, ηχητικά μοτίβα, cd) , που σε συνδυασμό με την κατάλληλη αισθητική παρέμβαση και τη διακοσμητική προετοιμασία της αίθουσας τελετών(σημαιοστολισμός, αφισοανάρτηση) , συνέβαλε στην πιο ελκυστική ,βιωματικότερη κι επιβλητικότερη αναπαράσταση των γεγονότων της εθνικής μας εποποιίας εξυπηρετώντας έτσι την επιδιωκόμενη μέθεξη, την αβίαστη πρόσληψη  και την αυθόρμητη συμμετοχή των μαθητών στη γενικότερη παρουσίαση της γιορτής,  στα πλαίσια της οποίας τιμήσαμε με τον Ακάθιστο Ύμνο και τη μεγάλη παράλληλη γιορτή της χριστιανοσύνης ,τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

     Οι διοργανωτές και έχοντες τη γενικότερη επιμέλεια της εορτής εκπαιδευτικοί θέλουν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους μαθητές και συναδέλφους ,που με οιονδήποτε τρόπο διευκόλυναν, συνεπικούρησαν και συνέβαλαν στην τελική υλοποίηση και παρουσίαση αυτού του μορφωτικού και καλλιτεχνικού ,συνάμα, σχολικού εορταστικού δρωμένου.

 

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλοκαιρινή γιορτή στο Γυμνάσιο Γαλατινής Κοζάνης (18-6-2015)

1a.jpg2a.jpg3a.jpg4a.jpg5a.jpg6a.jpg7a.jpg
 

Δελτίο τύπου

Ξεχωριστή ήταν η καθιερωμένη  γιορτή λήξης μαθημάτων, στο Γυμνάσιο Γαλατινής, επιστέγασμα της δουλειάς όλης της χρονιάς, ανάσα καλοκαιρινή με βραβεία, απονομές, ενθύμια, απολογισμούς, αποχαιρετισμούς και λόγια ευγνωμοσύνης και δικαίωσης. Ο κόσμος που παρακολούθησε τη γιορτή περισσότερος από κάθε φορά. Σε όλους έμεινε η γλυκιά αίσθηση ότι η σχολική χρονιά 2014-15 στο Γυμνάσιο ήταν δημιουργική και χαρούμενη! Άρα κάτι καλό γίνεται στα σχολεία μας !

Διαβάστε περισσότερα: Καλοκαιρινή γιορτή στο Γυμνάσιο Γαλατινής Κοζάνης (18-6-2015)

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.