Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

Γιορτές

Καλές Γιορτές

 

Χριστός ανέστη!

Το Γυμνάσιο Γαλατινής- Παράρτημα Εράτυρας σας εύχεται Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά και Δημιουργικά. 

 

 https://nautilia.gr/eidiseis/minima-anastasi-pasxa/

 

                                                                         Ο Διευθυντής Παντσίδης Χρήστος

                                                                                                και

                                                                              οι Καθηγητές του Σχολείου

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Το Γυμνάσιο Γαλατινής - Παράρτημα Εράτυρας γιόρτασε την 25η Μαρτίου στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου Γαλατινής. Με σκηνές από το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ι. Καμπανέλλη οι μαθητές έδωσαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο μια διαφορετική προσέγγιση της γιορτής.

25η Μαρτίου

To σχολείο είναι χώρος μάθησης, γνώσης, μελέτης, αλλά και χώρος έκφρασης, δημιουργίας,  διασκέδασης. Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλατινής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, παρουσίασαν  στους συμμαθητές τους, στους καθηγητές και στους γονείς τους, την δική τους ξεχωριστή εκδήλωση, τιμώντας την μνήμη των ηρώων, που χάρη στην αυτοθυσία τους, οι σημερινοί Έλληνες είμαστε ελεύθεροι.

Παρουσίασαν την  παράσταση "ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ", που αποτελείται από διασκευασμένα  αποσπάσματα  από  το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Το μεγάλο μας τσίρκο» σταθμός για το ελληνικό θέατρο, είναι ένα έργο διαχρονικό και επίκαιρο και συνδέεται με κάθε πλευρά της ελληνικής ιστορίας. Ένα έργο με διαλόγους καταπληκτικούς και χιούμορ, που πέρασε σε όλους τους  θεατές, μηνύματα και  διαχρονικές αξίες, της Ελευθερίας και της Ειρήνης.

Οι σκηνές που παρουσιάστηκαν, «Έναρξις», «Το '21», «Ερχομός του Όθωνα», «3η Σεπτέμβρη», «Μεγάλες Δυνάμεις β΄», «Το άγαλμα» και «Τα επινίκια», αναδεικνύουν την ανθρώπινη πλευρά των αγωνιστών της ελληνικής επανάστασης, τις αντιφάσεις και τις δυσκολίες της εποχής και αποκαλύπτουν  τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων. 

Τα παιδιά απόλαυσαν την παράσταση, διδάχθηκαν μέσα από αυτήν και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

 

Σαμαρά Μαρία ΠΕ02

Υπεύθυνη γιορτής

 

Τρεις Ιεράρχες

Στις 30 του Γενάρη τιμούμε τρεις μεγάλες μορφές που με το έργο τους έκαναν πράξη τη χριστιανική διδασκαλία συνδεοντάς την με την ελληνική φιλοσοφία και με την καθημερινή πρακτική, τους τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν σήμερα ως δάσκαλοι καθώς κατέγραψαν και έδωσαν οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διδασκαλία και για την αγωγή των παιδιών γενικότερα. Στο Γυμνάσιό μας αφιερώσαμε ένα δίωρο για να τιμήσουμε την προσφορά τους. Την πρώτη ώρα οι μαθητές της Α΄τάξης Γυμνασίου της Γαλατινής και οι μαθητές της Εράτυρας παρουσίασαν στοιχεία για τη ζωή τους. Την δεύτερη ώρα και στα δύο σχολεία οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες αντλώντας στοιχεία από όσα παρουσιάστηκαν.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή τους.

 

Τρεις Ιεράρχες

Στις 30 του Γενάρη τιμούμε τρεις μεγάλες μορφές που με το έργο τους έκαναν πράξη τη χριστιανική διδασκαλία συνδεοντάς την με την ελληνική φιλοσοφία και με την καθημερινή πρακτική, τους τρεις Ιεράρχες. Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γιορτάζουν σήμερα ως δάσκαλοι καθώς κατέγραψαν και έδωσαν οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να γίνεται η διδασκαλία και για την αγωγή των παιδιών γενικότερα. Στο Γυμνάσιό μας αφιερώσαμε ένα δίωρο για να τιμήσουμε την προσφορά τους. Την πρώτη ώρα οι μαθητές της Α΄τάξης Γυμνασίου της Γαλατινής και οι μαθητές της Εράτυρας παρουσίασαν στοιχεία για τη ζωή τους. Την δεύτερη ώρα και στα δύο σχολεία οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες αντλώντας στοιχεία από όσα παρουσιάστηκαν.

Δείτε ένα βίντεο με τη ζωή τους.

 

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Στις 22 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλατινής γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων με έναν ξεχωριστό τρόπο. 

Αρχικά στο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκε μία όμορφη γιορτή που περιλάμβανε κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, προβολή της αριστουργηματικής ταινίας "Ο επισκέπτης", θεατρική παράσταση "Τα κάλαντα της Ειρήνης", ανταλλαγή δώρων και τέλος  έναν  πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των μαθητών, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή και τη φιλόλογο του σχολείου, επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Τσοτυλίου  για να μεταφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή του Δήμου Βοΐου, το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επίσκεψη. Οι μαθητές του Γυμνασίου, έψαλλαν τα κάλαντα και πρόσφεραν δώρα στα παιδιά, ενώ στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν, χόρεψαν, δραστηριοποιήθηκαν, έφαγαν γλυκά, αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος και έζησαν μία διαφορετική γιορτή που θα τους μείνει αξέχαστη.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν πως Χριστούγεννα είναι κάλαντα, δώρα στα παιδιά, γλυκά, ευχές, τραγούδι μα πάνω από όλα Χριστούγεννα  είναι Αγάπη, Ανθρωπιά, Αποδοχή της Διαφορετικότητας και Αλληλεγγύη προς το Συνάνθρωπο.

 

Ευχαριστούμε από ψυχής, τον Πρόεδρο και τους υπεύθυνους για τη θερμή ανταπόκρισή τους στην πρότασή μας και τους συγχαίρουμε για το δύσκολο και θεάρεστο έργο που προσφέρουν και κυρίως τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Τσοτυλίου για τη θερμή υποδοχή τους. 

 

Ευχόμαστε σε όλους: " ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ! ! ! "

 

Σαμαρά Μαρία ΠΕ02

 

 

Ευχές Χριστουγεννιάτικες 2017

Ο Διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Γαλατινής - Παρ. Εράτυρας σας εύχονται ολόψυχα  Χρόνια Πολλά,  Φωτεινά και Χαρούμενα πλημμυρισμένα από αγάπη προς τον Άλλον, τον κάθε Συνάνθρωπο. Ο Χριστός γεννιέται, κατεβαίνει στη γη. Τα πάντα λούζονται στο φως. Στέκεται δίπλα μας. Χαϊδεύει το κεφάλι μας, αγγίζει το χέρι μας, ψιθυρίζει στην ψυχή μας: Μη φοβάσαι, Εγώ είμαι εδώ μαζί σου. Λίγο πριν φύγει, πάλι μας αφήνει παρακαταθήκη μια καινούργια εντολή "αγαπάτε αλλήλους" και μας παρηγορεί, θα είμαι πάντα κοντά σας. Χριστούγεννα είναι κάθε μέρα που εμείς την κάνουμε γιορτινή. Κάθε μέρα προσφοράς και αγάπης.

Καλές Γιορτές

Γιορτή 17ης Νοέμβρη 2017

Οι γιορτές αποτελούν σταθμό μέσα στην εργασία του χρόνου. Μας συνδέουν με το  παρελθόν μας και μας θυμίζουν. Μας θυμίζουν όλα όσα έκαναν κάποιοι κάποια στιγμή για μας. Προκειμένου να δώσουμε τον λόγο στους άλλους, καθηγητές και μαθητές σκεφτήκαμε να αναρτούμε κάθε φορά μια καταγραφή της γιορτής έτσι όπως τη βίωσε κάποιος από μας. Περιμένουμε τα κείμενά σας για τη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου 2017. Τί σας άρεσε, τί σας έμεινε ή και τί θα θέλατε να γίνει κάπως αλλιώς.

 

 Ο επετειακός-μουσειακός χαρακτήρας που αποκτούν αναπόφευκτα οι ιστορικές στιγμές ενός έθνους και η αυξανόμενη χρονική απόσταση από αυτές φέρνουν σε δύσκολη θέση όποιον προσπαθεί να τις προσεγγίσει. Το είχε άλλωστε επισημάνει πρώτος ο Περικλής στον Επιτάφιο για τους πρώτους νεκρούς του πελοποννησιακού πολέμου: όποιος έζησε το μεγαλείο ηρωικών γεγονότων πιστεύει πως παρουσιάζονται κατώτερα από τις αληθινές τους διαστάσεις, όσοι πάλι δεν ήταν παρόντες ίσως θεωρήσουν υπερβολή τους επαίνους και τον θαυμασμό. Επομένως, και τώρα  Πολυτεχνείο ίσον αμηχανία.

Μόνο που αυτή τη φορά τη λύση την έδωσαν τα παιδιά. Έδειξαν επιθυμία να συμμετάσχουν, φάνηκαν ακούραστα στις πρόβες, υπήρξαν αυθόρμητα στον ενθουσιασμό τους, πρόσφεραν φρέσκες ιδέες. Γενικά στην προετοιμασία της γιορτής μοιραστήκαμε την αίσθηση της κοινής προσπάθειας που αποφέρει χαρά και ικανοποίηση.

Φυσικά ήταν αναμενόμενο όλα αυτά να φανούν και κατά τη διάρκεια του εορτασμού. Παρά το άγχος και την ανησυχία του λάθους της τελευταίας στιγμής, τα πάντα κύλησαν ομαλά και δημιουργικά. Τόσο οι μαθητές της Γαλατινής, που φιλοξενούνταν στο Παράρτημα, όσο και οι μαθητές της Εράτυρας επέδειξαν υποδειγματική στάση και σεβασμό στην περίσταση. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ταινία «Γράμματα στο μέλλον», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που με σύγχρονο τρόπο αναφέρεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973, τραγούδησαν τα τραγούδια που είχαν προετοιμάσει με την χορωδία, άκουσαν τα ποιήματα που απήγγειλαν οι συμμαθητές τους, χάρηκαν τον οίστρο όσων συμμετείχαν στο θεατρικό «Το καφενείον η Ελλάς».

Η γιορτή μας έκλεισε με το τραγούδι του Μ. Θεοδωράκη «Ένα το χελιδόνι», το οποίο οι ίδιοι οι μαθητές σχεδόν απαίτησαν να συμπεριληφθεί στον εορτασμό. Ο ενθουσιασμός, ακόμη και το πάθος που συνόδευε την εκτέλεση του άσματος έφεραν στον νου μας αβίαστα τη σκέψη: όχι ένα, αλλά 55 χελιδόνια (οι μαθητές μας) έφεραν την άνοιξη  της ελπίδας λίγο πριν φύγει το φθινόπωρο. 

 

Μήτου Παναγιώτα ΠΕ02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2017

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαλατινής κ τμ Εράτυρας εορτάστηκε και τη φετινή σχολική χρονιά 2017 – 2018 η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με τη σύσσωμη  συμμετοχή της μαθητικής μας κοινότητας, την παρουσία των εκπαιδευτικών του σχολείου και την τιμητική παρουσίαγονέων των μαθητών μαςπου παρακολούθησαν την επετειακή μας εκδήλωση.

Σε κλίμα σεβασμού και δέους, για τον αγέρωχο και αδιαπραγμάτευτο πατριωτισμό των πεσόντων ηρώων μας κατά το Έπος του 40, συγκεντρωθήκαμε στον σχολικό χώρο για να αποτίσουμε φόρο τιμής στο βωμό της απαράμιλλης αυτοθυσίας και του αξιοθαύμαστου πατριωτισμού των θερμοπυλομάχων του Λαού μας στα δύσκολα χρόνια του γερμανοϊταλικού πολέμου.

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού και υπερηφάνειας για τους προγόνους μαςπου έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίαςτης Ειρήνης και της Ανεξαρτησίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συνέδραμαν την εορταστική εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων, χορευτικά και θεατρικά δρώμεναπου βιωματικά και παραστατικά ανέδειξαντον πρωταγωνιστικό ρόλο πολιτικών προσωπικοτήτων, αλλά και του απλού λαού στα ιστορικά γεγονότα, τις καταστάσεις και τις εξελίξεις που συνθέτουν την εποποιία του 40.

Την τελετή πλαισίωσαν η προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video – αφιερώματος και ψηφιακών διαφανειών) και ηχητικών ντοκουμέντων, καθώς και  διαχρονικά άσματα από τη σχολική χορωδία εναρμονισμένα με το κλίμα και το πνεύμα της εποχής, που κατέστησαν το εορταστικό  αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου ουσιαστικό και εύληπτο από τους μαθητές και την πρόσληψη των ιστορικών γεγονότων ελκυστική, άμεση και κατανοητή από το σύνολο των παρευρεθέντων στην εκδήλωση.

Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε, ως είθισται, τους πρωτεύσαντες μαθητές της παρελθούσης σχολικής χρονιάς με την απονομή βραβείων και αριστείων και συγκρότησε τη «Σημαία» ορίζοντας τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες της σχολικής παρελάσεως της 28ης  Οκτωβρίου.

 

Σακελλάρης Κώστας ΠΕ02  

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.