Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

Εκδηλώσεις 2017-2018

Έκθεση Τεχνολογίας Εράτυρας

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 οι μαθητές του Παραρτήματος Εράτυρας του Γυμνασίου Γαλατινής ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων εξέθεσαν τα έργα που δημιούργησαν στο μάθημα της Τεχνολογίας στην κεντρική πλατεία της Εράτυρας. Όλα τα έργα κατασκευάστηκαν στο σχολείο από τους μαθητές με την επίβλεψη του καθηγητή της Τεχνολογίας κ. Αναγνώστου Στ.. Στην έκθεση συμμετείχε και η "ασπίδα του Αχιλλέα" έργο που κατασκευάστηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ιλιάδας με συντονίστρια την κ. Μήτου Π. Τα έργα τοποθετήθηκαν σε τραπεζάκια που δάνεισε το καφέ Kokos και οι μαθητές έδωσαν εξηγήσεις στους κατοίκους του χωριού που ήρθαν να δουν τις δημιουργίες τους. Στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού, που επισκέφτηκαν και αυτοί την έκθεση, έδειξαν και εξήγησαν τι είναι το καθένα και πως δημιουργήθηκε. Ο ωραίος καιρός διευκόλυνε τη δραστηριότητα και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να αναλάβουν ενεργητικό ρόλο συνδέοντας το σχολείο με την κοινωνία. Ευχαριστούμε τον κ. Βικιάρη Β., ιδιοκτήτη του καφέ, τον κ. Φυτάκη Γ., διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εράτυρας και τους κατοίκους που αγκάλιασαν τη δράση.

 

Σ.Κ                                                                                                                    Ο Διευθυντής                     

                                                                                                         Παντσίδης Χρήστος  

 

Κέρκυρα

 

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Γαλατινής- Παραρτήματος Εράτυρας ταξίδεψαν στην Κέρκυρα μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων του σχολείου. Οι "Γραφείς Γαλατινής" και οι "Εξερευνητές των Ανακτόρων" επισκέφτηκαν μέρη και εργάστηκαν με τις ομάδες τους πάνω στο θέμα τους. Έβγαλαν φωτογραφίες, κράτησαν σημειώσεις στα κινητά τους- να, λοιπόν που μπορούν να αξιοποιηθούν παιδαγωγικά και αυτά- και γνώρισαν από κοντά την πόλη της Κέρκυρας. Περιηγήθηκαν στα καντούνια, μίλησαν με κόσμο, έμαθαν να προσανατολίζονται και να επικοινωνούν. Επιστρέψαν γεμάτοι νέες εικόνες και παραστάσεις, έτοιμοι για νέες εξορμήσεις.

 

                                                                              Από τη Διεύθυνση

 

Φωτογραφία Σ.Κ

Δραστηριότητες Τριών Ιεραρχών

Το Γυμνάσιο Γαλατινής και Παράρτημα Εράτυρας συμμετείχε στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. Μετά την προβολή υλικού σχετικού με τη ζωή και τη διδασκαλία τους και την παρουσίαση στοιχείων από τους μαθητές του Γυμνασίου, οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες βασιζόμενοι στα στοιχεία που συγκράτησε ο καθένας.

Λειτουργία σχολείων στο Βόιο

 

 

Με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου για αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Πηγή siera fm                                                                                Από τη Διεύθυνση

Κλαδαριές 2018

 

 

 

 Κλαδαριές στο Γυμνάσιο Γαλατινής και στο Παράρτημα της Εράτυρας άναψαν την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου. Καθώς τα ξερά κλαδιά καιγότανε, οι μαθητές και καθηγητές χόρεψαν και τραγούδησαν. ΄Ενα τραπέζι στρώθηκε με καλούδια που έφεραν όλοι και η ψησταριά πήρε φωτιά για να ψηθούν τα τελευταία κρέατα πριν τη Σαρακοστή. Τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια όπως η μακριά γαϊδούρα και χαρήκαν τον παλιό τρόπο διασκέδασης. Μάλλον πέρασαν πολύ καλά γιατί σαν ήρθε η ώρα της αποχώρησης με δυσκολία σταμάτησαν να παίζουν και να μαζεύουν τα πράγματά τους. Δεν ξεχάσαμε βέβαια τα σκουπίδια και την ανακύκλωση καθώς και τα θρανία και τις καρέκλες που μεταφέρθηκαν στη θέση τους πριν την αποχώρηση. Και του χρόνου ας ευχηθούμε με υγεία και καλή καρδιά!

 

 

Σ.Κ                                                                                                               Από τη Διεύθυνση

 

 

 

 

Κρέπες στα Γαλλικά

 

Κρέπες στην ώρα των Γαλλικών αποπειράθηκαν να κάνουν οι μαθητές της Α' Γυμνασίου Γαλατινής με πολύ κέφι και χαρά. Η καθηγήτρια των Γαλλικών, Τρίκκου Γιούλη, συντόνισε και καθοδήγησε τη δραστηριότητα δίνοντας ένα πνεύμα παιχνιδιού στη μάθηση. Γιατί μαθαίνουμε και όταν παίζουμε και όταν δημιουργούμε. Η μάθηση δε αυτή εντυπώνεται βαθύτερα καθώς συνδέεται με ευχάριστα βιώματα.

 

Σ.Κ

 

Εκδρομή στη Γαλατινή

Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη Γαλατινή και στο Μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου στην Εράτυρα. Ο καιρός όμορφος και γλυκός. Ο ήλιος εκείνος του Οκτώβρη που σε ζεσταίνει και σε ταξιδεύει. Φωτογραφίες από τη διαδρομή τράβηξε η Αναστασία που μας αποχαιρετά αυτές τις μέρες για την Αυστραλία... Καλό της ταξίδι. Εμείς όλοι σταθεροί, στο έργο μας.

Σ.Κ

 

 

 

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2017

Το Γυμνάσιο Γαλατινής - Παράρτημα Εράτυρας αθλήθηκε στα πλαίσια της ημέρας αθλητικών δραστηριότητων στο Γυμναστήριο της Εράτυρας. Οι μαθητές δήλωσαν συμμετοχή στα αθλήματα και τις δραστηριότητες που επιθυμούσαν και συγκροτήθηκαν ομάδες. Ο γυμναστής του σχολείου, Τριγώνης Χρήστος, αξιοποίησε όλες τις προτάσεις των συναδέρφων και διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Η πρώτη ώρα διατέθηκε στην προσέγγιση  λογοτεχνικών κειμένων σχετικά με τον αθλητισμό. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγώνες μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϋ, σκακιού, πινγκ- πονγκ, παραδοσιακών παιχνιδιών. Η ημέρα έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς στους οποίους συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές όλου του σχολείου.

 

     

     

 

          

           

 

 

                                                                                                 Ο Διευθυντής 

                                                                                                 Παντσίδης Χρήστος  

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 8 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.