Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

Γιορτές

Ευχές

 

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Γαλατινής - Παραρτήματος Εράτυρας σας εύχονται ολόψυχα Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά. Ο καινούριος Χρόνος ας είναι ήρεμος, ευτυχισμένος και άκρως δημιουργικός. 

 

                                                                                                                  Από τη Διεύθυνση

 

17 Νοεμβρίου 2016 - Γαλατινή

17 Νοεμβρίου 2016 - Γαλατινή

 

Η σχολική μας μονάδα τίμησε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη μαθητική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓυμνασίουΓαλατινής .

Παρουσία του Διευθυντή, εκπαιδευτικών και γονέων το μαθητικό δυναμικό του σχολείου  ,με τον προσήκοντα σεβασμό και  δέουσα συναίσθηση της αξίας και της σοβαρότητας της εορτής, τίμησε τη θυσία των  φοιτητών του Πολυτεχνείου και διατράνωσε την πίστη και την προσήλωση της σχολικής νεολαίας μας στις αξίες και τα ιδεώδη για τα οποία «τα νιάτα του 73΄» έδωσαν το αίμα τους.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  κυριάρχησε ως μήνυμα της ημέρας μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα ,ποιητικής ή δοκιμιακής μορφής, που απήγγειλαν και ανέγνωσαν οι μαθητές στα πλαίσια μιας εκτενούς ιστορικής αφήγησης για τα κύρια γεγονότα του χρονικού του Πολυτεχνείου με στόχο την αναβίωση και υπενθύμιση μιας αντικειμενικής πραγματικότητας ? σταθμού της πρόσφατης κοινωνικοπολιτικής μας ιστορίας, που συντάραξε το Πανελλήνιο και άλλαξε τον ρου της ιστορίας σηματοδοτώντας ανατρεπτικές ιστορικές εξελίξεις.

Οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα ,ψηφιακές προβολές - powerpoint και διαχρονικές μελωδίες ,συνυφασμένες με το κλίμα και τα μηνύματα της ημέρας κι ερμηνευμένες από τη σχολική χορωδία, πλαισίωσαν σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης τη μαθητική εκδήλωση και συνέβαλαν περαιτέρω στη συναισθηματική μέθεξη και στη βιωματική πρόσληψη των ιστορικών γεγονότων και καταστάσεων από τους παριστάμενους, γονείς , μαθητές κι εκπαιδευτικούς, με απώτερο στόχο την ουσιαστική συνειδητοποίηση της απαράμιλλης αυταπάρνησης ,του αγνού ιδεαλισμού και της συγκλονιστικής αυτοθυσίας των νεκρών παιδιών του Πολυτεχνείου ,που έγιναν ελευθερόφρονες κι ασυμβίβαστοι στυλοβάτες μιας αξιοκρατικής ,ελευθερόστομης και δίκαιης κοινωνίας ,ραίνοντας το βωμό των πανανθρώπινων αξιών της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 Νοεμβρίου 2016- Εράτυρα

 

Δεν ξεχνάμε

 

 

Μέσα σε ένα κλίμα ζεστό γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου στο Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας του Γυμνασίου Γαλατινής. Η υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Μήττου Παναγιώτα και οι μαθητές  κατάφεραν να μας μεταδώσουν την ατμόσφαιρα των ημερών εκείνων και να μας προβληματίσουν- ποια θα ήταν άραγε η θέση η δική μας αν είμασταν εκεί; Ναι, είχε μια φρεσκάδα η γιορτή. Κάτι νέο, κάτι αυθόρμητο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή μιας ταινίας- ντοκυμαντέρ που παρουσίαζε το χρονικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ακολούθησε ένα θεατρικό με μαθητές του σχολείου σε τρεις πράξεις. Ενδιάμεσα ακούστηκαν τραγούδια του Λοϊζου από τη χορωδία των κοριτσιών και διαβάστηκαν μικρά αποσπάσματα από πολλούς μαθητές που καθόταν στην πλατεία της γιορτής. Νόμιζες ότι βρισκόσουν σε διαδήλωση και άκουγες συνθήματα από δω και από κει. Μια όμορφη γιορτή που τη ζήσαμε και την ευχαριστηθήκαμε.

Πολλά μπράβο στους μαθητές μας και στη συνάδερφό μας, Μήττου Παναγιώτα.

 

                                               Κωνσταντινίδου Σεβαστή ΠΕ01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακούστε και ένα από τα τραγούδια που ακούσαμε και εμείς...

 

 

Γιορτή 28 Οκτωβρίου 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Γυμνασίου Γαλατινής εορτάστηκε και τη φετινή σχολική χρονιά 2016 ? 2017 η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με τη σύσσωμη  συμμετοχή της μαθητικής μας κοινότητας, την παρουσία εκπαιδευτικών του σχολείου και την τιμητική παρουσία της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που παρακολούθησαν την καθιερωμένη εκδήλωση.

Η εκπαιδευτική μας ομήγυρη σε κλίμα συγκίνησης, για την υποδειγματική και απαράμιλλη θυσία των προγόνων μας κατά την Κατοχή του 40΄, συγκεντρώθηκε στο σχολικό χώρο για να αποτίσει φόρο τιμής στο βωμό της αδιαπραγμάτευτης αυτοθυσίας και του αγέρωχου πατριωτισμού των εθνομαρτύρων του Λαού μας στα πέτρινα χρόνια του γερμανοϊταλικού πολέμου.

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού και υπερηφάνειας για τους προγόνους μας, που έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας της Ειρήνης και της Ανεξαρτησίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου συνέδραμαν την εορταστική εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων κι αναγνώσεις λογοτεχνικών ντοκουμέντων, που προβάλλουν κι αναδεικνύουν το σημαίνοντα ρόλο των πρωταγωνιστών στα ιστορικά γεγονότα, τις καταστάσεις και τις εξελίξεις που συνθέτουν το έπος του 40΄ .

Την τελετή πλαισίωσαν η προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video ? αφιερώματος και ψηφιακών διαφανειών) και ηχητικών ντοκουμέντων, πατροπαράδοτα άσματα από τη σχολική χορωδία και χορευτικό δρώμενο εναρμονισμένο με το κλίμα και το πνεύμα της εποχής , που κατέστησαν τη  συνολική παρουσίαση βιωματικότερη και θεατρικότερη και την πρόσληψη των ιστορικών γεγονότων πιο ελκυστική, άμεση και εύληπτη από το μαθητικό δυναμικό.

Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε τους πρωτεύσαντες μαθητές της παρελθούσης σχολικής χρονιάς με την απονομή βραβείων και αριστείων και συγκρότησε τη «Σημαία» ορίζοντας το σημαιοφόρο και τους παραστάτες της σχολικής παρελάσεως της 28ης  Οκτωβρίου.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

                                Σακελλάρης Κωνσταντίνος ΠΕ02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθλητικές Εκδηλώσεις 2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 

 Αθλητικές εκδηλώσεις 03/10/2016                

 

      Στα πλαίσια της θεσμοθέτησης της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Γυμνάσιο Γαλατινής μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οργάνωσε και υλοποίησε πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιελάμβανε:

α) στοχευμένες θεωρητικές δράσεις για τα οφέλη του Αθλητισμού και τη χαρά της συμμετοχής χωρίς το άγχος της νίκης και β) αθλητικές δραστηριότητες επικεντρωμένες στη μαζική άθληση, το ευ αγωνίζεσθαι και το δίκαιο παιχνίδι.

      Αναλυτικά, προβλήθηκε  η ξένη ταινία με τίτλο «CoachCarter», που αναδεικνύει τον σημαντικότατο ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των νέων και στην παροχή ίσων ευκαιριών. Στο σκέλος των αθλητικών δραστηριοτήτων, διεξήχθησαν τουρνουά μικτής συμμετοχής για αγόρια και κορίτσια στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του ποδοσφαίρου 5 εναντίον 5, της καλαθοσφαίρισης  και της πετοσφαίρισης.  Η έμφαση δόθηκε στη μαζική συμμετοχή των μαθητών (ανεξάρτητα από τις ατομικές τους ικανότητες), στην αυθόρμητη συγκρότηση των ομάδων και στη διεξαγωγή της διαιτησίας από τους ίδιους τους μαθητές.

      Η διενέργεια των εκδηλώσεων στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού για τρίτη συνεχή χρονιά  κρίνεται από το Σύλλογο των Διδασκόντων απόλυτα επιτυχημένη, καθώς  η συμμετοχή των μαθητών υπήρξε σχεδόν καθολική, ενώ και το περιεχόμενο και η θεματολογία των δραστηριοτήτων παρουσίασαν ποικιλία και κάλυψαν το εύρος των ενδιαφερόντων των μαθητών.

                                                                                          

                                                                Τρυγώνης Χρήστος ΠΕ11

 

 

 

    

 


 


 

 


 

 


ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Γαλατινή 9/9/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

 

 


Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 09:00, στην αυλή

 

του  Δημοτικού Σχολείου Γαλατινής, θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός

 

για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016 ? 2017.

 

Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου να συγκεντρωθούν στο

 

χώρο του Γυμνασίου στις 8:45 π.μ. ώστε το σχολείο   

 

να συμμετάσχει καθολικά στον Αγιασμό.

 

Θα ακολουθήσει η τέλεση του Αγιασμού στην Εράτυρα, για τους μαθητές του Παραρτήματος  του Γυμνασίου Γαλατινής,  στις 10:00 π.μ. , στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εράτυρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλαμινο ζωγραφικη

 

 Από τη Διεύθυνση

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.