Back To Top

  • Καλωσορίσατε......

    Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

  • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

    Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

  • Η βιβλιοθήκη ...

    κόσμημα του σχολείου μας!!!

  • Το σχολείο μας...

    με τους μαθητές μας!!!

  • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

    με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

ΓΙΟΡΤΕΣ 2015-2016

ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ_2016

Παρουσίαση της Mαθητιάδας 2016 του Γυμνασίου Γαλατινής τμ.  Εράτυρας με θέμα "portfolio"

 


 



Η παρουσίαση γίνεται από την μαθήτρια Εγρέ Μαρία στον Περιφερειακό Διευθυντή Κο. Κωνσταντόπουλο Κ. με την παρουσία του Συμβούλου Κο. Γκανάκα Ι. και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Γαλατινής τμ Εράτυρας Αλεξιάδη Σπυρίδων.

 

 

Υπεύθυνη Κα Ζάμπρου Δ. με τους μαθητές της

 

http://gym-galatin.koz.sch.gr/images/mathitiada/SDC10798.JPG

Τα παιδιά ενημερώνουν τους καθηγητές των άλλων σχολείων για τη λειτουργία του "portfolio"

 

Διαβάστε περισσότερα: ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ_2016

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

            

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ


      Με μια όμορφη, πρωτότυπη και περιεκτική γιορτή τίμησε και φέτος το σχολείο μας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
      Οι μαθητές που συμμετείχαν στη γιορτή ζωντάνεψαν μνήμες από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Διάβασαν κείμενα που μας περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο στιγμές από τη            ζωή και τη δράση των αγωνιστών με ταυτόχρονη προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης ποιήματα και τραγούδια για την Εθνική Επέτειο.

     Τη διοργάνωση της γιορτής ανέλαβε η καθηγήτρια Σαμαρά Μαρία και την παρουσίαση μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας.

 

Θερμά συγχαρητήρια . Η χορωδία μας συγκίνησαν με τα τραγούδια της και κέρδισε το θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων.ρητήρια  στους συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου μας.

 

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

IMG_3289.JPG - 1.36 MB                  IMG_3226.JPG - 1.04 MB                IMG_3302.JPG - 1.16 MB               IMG_3332.JPG - 1.33 MB

Η σχολική μας μονάδα τίμησε και φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη μαθητική εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου.

Παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων το μαθητικό δυναμικό του σχολείου  ,με τον προσήκοντα σεβασμό και  δέουσα συναίσθηση της αξίας και της σοβαρότητας της εορτής, τίμησε τη θυσία των  φοιτητών του Πολυτεχνείου και διατράνωσε την πίστη και την προσήλωση της σχολικής νεολαίας μας στις αξίες και τα ιδεώδη για τα οποία «τα νιάτα του 73΄» έδωσαν το αίμα τους.

Το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  κυριάρχησε ως μήνυμα της ημέρας μέσα από τα λογοτεχνικά κείμενα ,ποιητικής ή δοκιμιακής μορφής, που απήγγειλαν και ανέγνωσαν οι μαθητές στα πλαίσια μιας εκτενούς ιστορικής αφήγησης για τα κύρια γεγονότα του χρονικού του Πολυτεχνείου με στόχο την αναβίωση και υπενθύμιση μιας αντικειμενικής πραγματικότητας ? σταθμού της πρόσφατης κοινωνικοπολιτικής μας ιστορίας, που συντάραξε το Πανελλήνιο και άλλαξε τον ρου της ιστορίας σηματοδοτώντας ανατρεπτικές ιστορικές εξελίξεις.

Οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα ,ψηφιακές προβολές - powerpoint και διαχρονικές μελωδίες ,συνυφασμένες με το κλίμα και τα μηνύματα της ημέρας κι ερμηνευμένες από τη σχολική χορωδία, πλαισίωσαν σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης τη μαθητική εκδήλωση και συνέβαλαν περαιτέρω στη συναισθηματική μέθεξη και στη βιωματική πρόσληψη των ιστορικών γεγονότων και καταστάσεων από τους παριστάμενους, γονείς , μαθητές κι εκπαιδευτικούς, με απώτερο στόχο την ουσιαστική συνειδητοποίηση της απαράμιλλης αυταπάρνησης ,του αγνού ιδεαλισμού και της συγκλονιστικής αυτοθυσίας των νεκρών παιδιών του Πολυτεχνείου ,που έγιναν ελευθερόφρονες κι ασυμβίβαστοι στυλοβάτες μιας αξιοκρατικής ,ελευθερόστομης και δίκαιης κοινωνίας ,ραίνοντας το βωμό των πανανθρώπινων αξιών της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

 

ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,

ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

 IMG_3027.JPG - 1.06 MB               IMG_3034.JPG - 1.34 MB             IMG_3087.JPG - 1.71 MB           IMG_3115.JPG - 1.01 MB             IMG_3156.JPG - 1.39 MB 

Στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου Γαλατινής εορτάστηκε κατά το ειωθός και τη φετινή σχολική χρονιά η εθνική μας επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με τη σύσσωμη  συμμετοχή της μαθητικής μας κοινότητας , την παρουσία εκπαιδευτικού προσωπικού και την τιμητική προσέλευση γονέων και κηδεμόνων ,που παρακολούθησαν την καθιερωμένη εκδήλωση.

 

Η εκπαιδευτική μας ομήγυρη σε πανηγυρικό κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης ,για την υποδειγματική και απαράμιλλη θυσία εκατοντάδων συμπατριωτών μας Ελλήνων κατά την Κατοχή του 40΄ ,συγκεντρώθηκε στο σχολικό χώρο για να αποτίσει φόρο τιμής στο βωμό της αδιαπραγμάτευτης αυτοθυσίας και του αγέρωχου πατριωτισμού των εθνομαρτύρων του Λαού μας στα πέτρινα χρόνια του γερμανοϊταλικού πολέμου.

 

Με βαθύ αίσθημα σεβασμού και υπερηφάνειας για τους προγόνους μας ,που έδωσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας ,της Δημοκρατίας της Ειρήνης και της Ανεξαρτησίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείουπρωτοστάτησαν στην εορταστική εκδήλωση με απαγγελίες ποιημάτων, αναγνώσεις πεζογραφημάτων καιποικίλων άλλων γραπτών ,λογοτεχνικών και μη, ντοκουμέντων που προβάλλουν ,αναδεικνύουν ,αφηγούνται και περιγράφουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο προσώπων και ανθρωπίνων ομάδων , τα ιστορικά γεγονότα, τις καταστάσεις και τις εξελίξεις που απαρτίζουν και συνθέτουν το έπος του 40΄ .

 

Την τελετή πλαισίωσαν και συνέδραμαν  η προβολή οπτικοακουστικού υλικού (video ? αφιερώματος και ψηφιακών διαφανειών) και ηχητικών ντοκουμέντων, πατροπαράδοταάσματα από τη σχολική χορωδία και χορευτικό δρώμενο εναρμονισμένο με το κλίμα και το πνεύμα της εποχής , που κατέστησαν τη  συνολική παρουσίαση βιωματικότερη και θεατρικότερη και την πρόσληψη των ιστορικών γεγονότων πιο ελκυστική, άμεση και εύληπτη από το μαθητικό δυναμικό.

 

Επιπλέον ,η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε τους πρωτεύσαντες μαθητές της παρελθούσης σχολικής χρονιάς με την απονομή βραβείων και αριστείων και συγκρότησε τη «Σημαία» ορίζοντας τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες της σχολικής παρελάσεως της 28ης  Οκτωβρίου.

 

 

 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.