Back To Top

 • Καλωσορίσατε......

  Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση για κάθε είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο μας, αλλά και με φιλοδοξία να εξελιχθεί σ΄ένα forum ευρύτερης επικοινωνίας και προβληματισμού. Θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοιχτό στις προκλήσεις των καιρών, ένα σχολείο που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνική πραγματικότητα. Ελπίζουμε πως η παρουσία μας στο διαδίκτυο κατατείνει σ΄αυτό. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

 • Το Γυμνασιακό Παράρτημα της Εράτυρας...

  Με τη υπ. Αρίθμ. 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τΒ΄/27-06-2011) υπουργική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το Γυμνάσιο Γαλατινής συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Εράτυρας. Από το σχολικό έτος 2011-12 το σχολείο λειτουργεί με την επωνυμία Γυμνάσιο Γαλατινής, έχει έδρα τη Γαλατινή, ενώ τα τμήματα της Εράτυρας παραμένουν στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Εράτυρας, λειτουργώντας ως παράρτημα του Γυμνασίου..

 • Η βιβλιοθήκη ...

  κόσμημα του σχολείου μας!!!

 • Το σχολείο μας...

  με τους μαθητές μας!!!

 • Κλαδαριές στην Εράτυρα...

  με τους μαθητές μας!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΙΝΗΣ

η μόρφωση είναι δύναμη...!

ΓΙΟΡΤΕΣ 2013-14

ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΙΚΩΝ

 

 

 

 

      Στις 19 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα ?VoilalaFrance?.

Οι μαθητές τόνισαν τις φιλελεύθερες ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης, οι οποίες ενέπνευσαν εθνικές και κοινωνικές εξεγέρσεις, καθώς και αγώνες για τα ατομικά δικαιώματα.

Αναφέρθηκαν στους Γάλλους φιλέλληνες και στη συνέχεια στους γαλλομαθείς Έλληνες λόγιους, οι οποίοι κυριάρχησαν σε όλο τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα.

Ανέλυσαν την προσφορά της Ελληνικής γλώσσας στη Γαλλική και έκαναν αναφορά στο σύνθημα της Γαλλοφωνίας: Για μια Ευρώπη των λαών, των γλωσσών και των πολιτισμών.

Αξιολόγησαν τις διαπολιτισμικές επιδράσεις του ελληνικού τραγουδιού στη Γαλλία. Απήγγειλαν ποιήματα στη γαλλική γλώσσα.

Επιπλέον παρουσίασαν γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία για τη χώρα της Γαλλίας. Περιέγραψαν την πόλη της Μασσαλίας, η οποία πρωτοϊδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες. Τέλος έγινε παρουσίαση των μνημείων της πόλης του φωτός ?Παρίσι?.

 

Συμμετείχαν οι μαθητές:Μπαρτζούκα Αθηνά, Βουζιανά Καλλιόπη, Λαζόγκας Ζήσης, Πάτρα Ιωάννα, Λαζόγκα Λευκή, Κωτούλα Άννα, Αλεξίου Βίκυ, Τσακμάκη Θεοδώρα, Γκλιάγια Αγνή, Γκέσος Γιώργος, Δεληζήση Ματίνα, Κοτρώτσιου Αγνή.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ε΄και Στ΄Τάξης συμμετείχαν με το τραγούδι ?Commentcava??

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δώρα Χαλβατζή-Παρτσάλη, εκπ/κός Γαλλικών ? Αγγλικών.

                                       Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ  Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλικη σημαια

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κυκλαμινο ζωγραφικη

 

 

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Συμπληρώνονται  φέτος 193 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.

Για μία ακόμη φορά, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, σε μία εκδήλωση μνήμης τιμήσαμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Μαζί με την εθνική επέτειο, γιορτάσαμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση η οποία ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα.

Το  χρονικό του αγώνα των Ελλήνων, που αφηγήθηκαν οι μαθητές, μαζί με την παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων, μας ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο, θυμηθήκαμε γεγονότα που προηγήθηκαν και προετοίμασαν τον ξεσηκωμό του Γένους, συναντήσαμε τους ήρωες και τους αγωνιστές της επανάστασης και διατρέξαμε με συντομία τις σημαντικότερες φάσεις του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, μέχρι την ίδρυση του πρώτου ελληνικού κράτους.

Τη γιορτή πλαισίωνε η χορωδία του σχολείου...

Σαμαρά Μαρία ΠΕ02 Φιλόλογος

 

 

ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΥΡΑ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΥΡΑΣ!                                                

Την Παρασκευή 28/2/2014 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Αποκριάς,που αποτελείται από το άναμα της κλαδαριάς και από το γλέντι με ψητά κρέατα,χορό και τραγούδι.Αλλά φέτος έγινε κάτι ξεχωριστό!!!Με βάση το μάθημα των Γερμανικών και την πρωτοβουλία της καθηγήτριας Αθηνάς Βλάχου τα παιδιά ντυμένα με αποκριάτικες στολές, με την θέληση και την προθυμία τους έφεραν σπιτικά φαγητά και γλυκά και δημιουργήθηκε ένας πλούσιος μπουφές με ποικιλίες γεύσεων τις οποίες γεύτηκαν όλοι οι μαθητές,οι καθηγητές καθώς και ο διευθυντής του σχολείου μας.Αργότερα άναψε η κλαδαριά και ακολούθησαν αποκριάτικα τραγούδια γύρω από την φωτιά.Τέλος τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και ακολούθησε μεγάλο φαγοπότι με φινάλε τον τουρτοπόλεμο.Είχε πολύ πλάκα και περάσαμε υπέροχα!!!

 

ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΝΗ

{becssg}fvto/kladaries2014{/becssg}


Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

Copyright © 2024 Γυμνάσιο Γαλατινής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.